Mont Ventoux

De Mont Ventoux

 

Wielerclub TWC Asten gaat onder de noemer TWC Challenge de komende jaren diverse sportieve uitdagingen aan. De eerste is de beklimming van de roemruchte berg Mont Ventoux in september 2018. Ook niet-leden van TWC worden uitgenodigd om deel te nemen aan het bedwingen van de ‘Kale Berg’. De inschrijving hiervoor is vanaf nu opengesteld. De beklimming van de Mont Ventoux vindt plaats op zaterdag 15 september. Daar omheen organiseert TWC een verzorgde reis met vertrek per vliegtuig op woensdag en terugkeer op zondag. De fietsen worden via de weg vervoerd naar de accommodatie in de buurt van de Ventoux. Voor de reis wordt een gevarieerd (fiets)programma samengesteld met als hoogtepunt de beklimming van de Ventoux. Omhoog fietsen kan een keer via de route die bekend is van de Tour de France, maar liefhebbers krijgen ook de mogelijkheid om de Ventoux op te fietsen via de twee andere wegroutes of via de MTB-track. De kosten worden geschat op 450 euro voor zowel de reis, het vervoer van de fiets als het verblijf in Frankrijk. Deelname is nu geopend voor leden van TWC, maar ook niet-leden zijn van harte welkom om aan te sluiten. Op maandag 15 januari houdt TWC een informatieavond (Aanvang 19:30uur, kleine zaal Café van Hoek) om meer te weten te komen over ‘de Kale Berg’ en hoe je je het beste kunt voorbereiden op een dergelijke beklimming. In de aanloop naar de reis worden nog een aantal trainingsritten gehouden om in september goed voorbereid van start te gaan.

 

Informatieavond op 15 januari 2018!

Op 15 januari a.s. houden we een informatie bijeenkomst  voor leden van TWC Asten en niet-leden die de uitdaging willen aangaan om deze legendarische berg – bekend uit de Tour de France – te bedwingen. Iedereen kan deelnemen want je fietst de berg in je eigen tempo omhoog.

Kom gerust luisteren hoe het programma eruit zal zien. Daarnaast geven we informatie over hoe je je het beste kan voorbereiden. Voor de een is de sportieve uitdaging het belangrijkste, voor de ander staat de gezelligheid voorop. Je kunt bijvoorbeeld besluiten de berg 1 keer te bedwingen waar de ander ervoor kiest om 3 maal omhoog te fietsen in 1 dag.

Ook voor mountainbikers een leuke uitdaging in een prachtige omgeving, want de Mont Ventoux kan ook op onverharde weg beklommen worden. Verder zijn er voor wegrenners en mountainbikers mooie routes in de omgeving te fietsen.
Op de avond geven we informatie hoe deze gezellige uitdaging er ongeveer uit zal komen te zien:

  • Programma 12 tot 16 september 2018.
  • Reis informatie
  • Training en voorbereiding
  • Fiets mogelijkheden
  • Faciliteiten bij het verblijf.

Aanvang 19:30 uur, kleine zaal Jan van Hoek

 

alg. info:
Tips voor de beklimming van “De Kale Berg”
Het profiel van de berg
Verhalen over de beklimming

 

In de voorbereiding van deze tocht zijn er al enkele mooie tochten in de buurt verreden waarvan hier een foto van de tocht in de Eifel

 

 

 

 

De tocht verreden op 18 augustus 2018. Schitterende tocht uitgezet door Jos en Bert.

Mont Ventoux routes die mogelijk gefietst gaan worden:

Dag 1: Kort

Dag 1: Lang

Dag2a: Gorges de la Nesque

Dag2b: Gorges de la Nesque verkort

Dag3a: Mont Ventoux

Dag 3b: Mont Ventoux 3x

Dag 4a: Rondje Mont Ventoux

Dag 4b: Mont Ventoux via Sault en Malaucene

MTB route Joseph Eymard   

Link naar deze MTB tocht: