Clubkampioenschappen

TWC Clubkampioenschappen voor Wegrenners en Mountainbikers.

Elk jaar organiseert TWC Asten de clubkampioenschappen voor de wegrenners en de mountainbikers. 

Bij het kampioenschap is het de bedoeling om zo constant mogelijk te rijden zonder gebruik te maken van enig hulpmiddel zoals horloge, snelheidsmeter of navigatie. Elke deelnemer geeft vooraf een gemiddelde snelheid op. Degene die zijn opgegeven snelheid het dichtst benaderd is de clubkampioen. Op deze manier kunnen alle TWC-leden clubkampioen worden omdat de gemiddelde snelheid bepalen is.

De fietsroute is van te voren onbekend maar men fiets door het mooie Brabantse landschap door middel van de ANWB fietsknooppunten die men bij aanvang ontvangt. Voor de mountainbikers is er een uitgepijlde route door de Brabantse bossen.  

Men kan individueel of in kleine groepjes rijden, maar het is een individueel kampioenschap voor zowel dames als heren. 

Ter afsluiting van de clubkampioenschappen is er een prijsuitreiking in café Jan van Hoek.

 

Clubkampioenschap 2019

Wegrenners

De nieuwe clubkampioenen voor 2019 zijn het echtpaar Mariet en Hans van den Eerenbeemt. Gefeliciteerd! Op zondag, 19 mei 2019 vond het clubkampioenschap voor de TWC wegrenners plaats. Het was een stralende dag om te fietsen met maar weinig wind. In totaal deden er 28 deelnemers aan de clubkampioenschappen mee. Bij de dames was Mariet van den Eerenbeemt met 27 strafseconden voor de derde keer clubkampioen en liet hiermee Sjan van Lierop en Ria de Jong achter zich, die respectievelijk tweede en derde werden. Bij de heren was Hans van den Eerenbeemt met 24 strafseconden voor de tweede keer clubkampioen en werd Rudy Jansen tweede en Theo van Dooren derde. Alle winnaars kregen een TWC kledingbon en de clubkampioenen een bos bloemen.

Clubkampioenschap 2018

Wegrenners

De nieuwe clubkampioenen voor 2018 zijn Ria Cortenbach en Martin Santegoeds. Gefeliciteerd!

Op zondag, 28 april 2018 vond onder slechte weersomstandigheden het clubkampioenschap van TWC plaats. Het was koud en de deelnemers fietsten zo’n tweeënhalf uur in de regen. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden was er nog een redelijke opkomst.

Bij de dames was Ria Cortenbach met 195 strafseconden voor de tweede keer clubkampioen en liet hiermee Sjan van Lierop en Fransien Knoops achter zich, die respectievelijk tweede en derde werden.  Bij de heren was Martin Santegoeds met 175 strafseconden de kampioen en liet Wim van de Loo en Fer van de Zanden achter zich.

Op de foto de stralende kampioenen die zichtbaar genoten van de overwinning. Beide kregen de welverdiende bloemen en de wisseltrofee uitgereikt.

Mountainbikers

De nieuwe MTB clubkampioen voor 2018 is Wim Keukens. Proficiat!

Clubkampioenschap 2017

Wegrenners

De nieuwe clubkampioenen voor 2017 zijn Mariet van den Eerenbeemt en Lau Joosten. Gefeliciteerd!

Mountainbikers

De nieuwe MTB clubkampioenen voor 2017 is Piet Jacobs. Proficiat!