Wie zijn wij?

TWC Asten is een actieve FIETS vereniging met Racefietsers, Mountainbikers en Gravelbikers

 

TWC leden fietsen gedurende het gehele jaar trainingstochten die op verschillende momenten in de week georganiseerd worden. Deze tochten worden gemaakt op de Racefiets, Mountainbike en Gravelbike.

Vaste momenten om deel te nemen aan deze trainingstochten zijn de zondagmorgen, dinsdagmiddag en dinsdagavond, maar ook de woensdagavond, donderdagmiddag als de zaterdag worden gebruikt door verschillende leden om lekker actief een route te fietsen. Alle tochten staan open voor dames en heren.

Onze hardcore mountainbikers fietsen het hele jaar tochten in de regio of door de bossen van Asten en directe omgeving. De racefietsers delen hun jaar meestal in 2 seizoenen. Zomers op de racefiets en in de winter op de gravel, cross of mountainbike.  Op onderlinge afspraak wordt er ook regelmatig deelgenomen aan toertochten zowel op de mountainbike als racefiets. Ook deelname aan graveltochten wordt steeds populairder.

Verder worden er door onze vereniging gedurende het jaar diverse activiteiten georganiseerd zoals toertochten op de weg als in het veld. De NightBike is een hele bekende, maar ook een fiets3daagse, THM Zomerclassic, familieactiviteiten, clubkampioenschappen, jaarvergadering en een drukbezochte gezellige feestavond. Jaarlijks wordt deelgenomen aan de Nederlands kampioenschap toerfietsen.

Door de openheid van onze vereniging en gastvrijheid van de verscheidende groepen zal eenieder zich snel thuis voelen.

Als je door de week wilt gaan fietsen zijn er binnen TWC Asten diverse groepjes van uiteenlopend niveau die regelmatig op pad gaan. Ook daar kun je je bij aansluiten.

Mocht je zelf iets willen organiseren of je zoekt medestanders om ergens anders een tocht te gaan fietsen, dan kun je dat kenbaar maken via het gastenboek op onze website of middels een stukje in ons clubblad ‘Den Tube’. Je ziet, voldoende gelegenheid om je hobby bij onze club uit te kunnen oefenen.

Als lid van TWC Asten heb je veel voordelen.  Ze staan vermeld op de website en verder krijg je minimaal 1 Euro korting op het startgeld bij veel tochten. Belangrijk is ook de verzekering die door onze overkoepelende organisatie NTFU is inbegrepen in het lidmaatschap. Deze keert een schadevergoeding uit bij ongeval met de fiets en dekt schade aan fiets en kleding. Voor meer informatie zie fietssport.nl.
Je hebt de contributie binnen de kortste keren terugverdiend.

Kortom een betrokken club waar eenieder zich thuis voelt en waar het een gezellig samenzijn is.

De voorzitter
Herman Richters

TWC Asten stelt zich voor

Op deze website vind je onder het menu Activiteiten de activiteiten die onze vereniging door het jaar organiseert. Onder het Clubinformatie vind je de algemene informatie van onze vereniging, hoe men lid kan worden, het aanvragen van clubkleding en een onderwerp over veilig rijden in een groep.

Verreweg de meeste van de genoemde activiteiten starten bij clublokaal Café Zaal Jan van Hoek.
Naast de genoemde verenigingstochten organiseren we ook openbare tochten. Dit programma staat vermeld op onze website onder het kopje Activiteiten. Hierop is ook de meeste informatie over de club te lezen.

Communicatiecommunicatie

Binnen onze vereniging kennen we diverse vormen van communicatie, te weten:

  • Onze website twcasten.nl
  • Ons clubblad ‘Den Tube’ welke 6 keer per jaar verschijnt op het einde van de even maanden.
  • Een gastenboek waar mensen een bericht op achter kunnen laten.

Clubkampioenschappen

Elk jaar houden we de clubkampioenschappen, waarbij een tocht (met onbekende afstand) wordt gereden met een gemiddelde snelheid, dat iedereen voor zichzelf van tevoren op moet geven. Er mogen geen hulpmiddelen (fietscomputers, gps, horloges, etc) gebruikt worden. Er zijn kampioenschappen voor de racefietsers en mountainbikers.