Goede Vrijdag Tocht (GVT)

Voor de dertigste keer de Goede Vrijdag Tocht!

We hebben er 3 jaar op moeten wachten maar we denken dat we (ijs en weder en Corona dienende) dit jaar op vrijdag 15 april 2022 onze dertigste GVT kunnen gaan houden.

Ieder jaar wint deze tocht aan populariteit (nu alweer 3 jaar geleden) en hadden we een record met 45 deelnemers.

Wat is de bedoeling?

Omdat het de dertigste editie is, hebben we iets helemaal nieuws bedacht. Niet wat betreft het concept van de dag. Het blijven 2 lussen met een pauze op de plaats van vertrek.

Wat is dan dat nieuws? We gaan naar een gedeelte van Limburg en België waar we nog nooit zijn geweest!

We gaan gezamenlijk naar Limburg met de auto waar we in Rijckholt (bij eetcafé Riekelt) starten voor een lus door het meest zuidelijke Limburgse heuvellandschap. De eerste lus heet De Mini-Marmot en is 43 km lang met ongeveer 500 hoogtemeters

Hierna is op dezelfde locatie pauze met koffie en uiteraard Limburgse vlaai. Of als je iets anders wilt eten, kan dat natuurlijk ook.

Daarna gaan we België in. We hebben de route al in GPS opgeslagen maar willen hem eerst rijden om te controleren of alles klopt zoals we bedacht hebben.

Deze tweede lus heet De Voerstreek – Val Dieu en is 47 km lang en bevat ongeveer 450 hoogtemeters. Totaal deze dag dus 950 hoogtemeters. Voor iedereen die een beetje getraind is, moet dat geen probleem zijn.

Bij terugkomst is er nog alle tijd voor gezelligheid onder het genot van iets lekkers.

Deelname:

De laatste edities stabiliseerde de deelname rond de 40 à 45 personen.
Dat is geen probleem, hoe meer deelnemers, hoe gezelliger. En we bestellen voldoende vlaai zodat iedereen aan zijn/haar trekken komt!

We rijden in groepen van maximaal 14 personen. Voordelen hiervan zijn:

  • Het is een stuk veiliger en overzichtelijker,
  • Je rijdt met mensen van ongeveer hetzelfde niveau,
  • Omdat de deelnemers gespreid binnenkomen zal de bediening met de pauze ook een stuk vlotter gaan.

Kosten & verzorging:

Er zijn geen kosten aan verbonden, naar Rijckholt toe is op eigen gelegenheid. We adviseren zoveel mogelijk te carpoolen, ook vanwege het milieu. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je i.v.m. de nog altijd aanwezige Corona perikelen liever alleen wilt rijden. Daarom van de organisatie uit geen actie om het autogebruik te coördineren. Maar wel het verzoek aan te geven of je bereid bent een passagier mee te nemen, of als je geen vervoer hebt dit ook even aan te geven.

De TWC bus met aanhanger gaat ook mee waar fietsen in en op geplaatst kunnen worden. Ook is de TWC bus ter plaatste stand-by voor eventuele pechgevallen.

Aanmelden:

Aanmelden kan bij Jos Verheijen telefonisch (06-49730415 of 0493-692908) of liefst nog via email (jos@bada-asten.nl). Graag ook even aangeven of je een passagier mee wilt nemen of als je helemaal geen vervoer hebt.

We willen graag van te voren het aantal deelnemers weten om dit af te stemmen met de ondernemer van het eetcafé.

Ook niet-leden van TWC Asten zijn van harte welkom.

Vertrek: Koningsplein, voor het gemeentehuis.

Mochten de weersvoorspelling dermate slecht zijn dat de tocht niet door kan gaan, laten we dit donderdagavond 14 april via de mail weten (reden te meer om je mailadres door te geven).


GPX routes:

GVT 2022 Mini-Marmot 43 km

GVT 2022 Voerstreek-Val Dieu 47 km


Inlichtingen: 06-49730415 / jos@bada-asten.nl