MTB


Naast de wegrenners heeft TWC ook een erg actieve MTB fietsgroep die het gehele jaar door met de MTB fietst. In de winterperiode komen daar ook nog meestal wegrenners bij die de periode zo willen overbruggen door te fietsen in de bossen rond Asten of uitwijken naar een georganiseerd evenement buiten Asten.

In samenwerking met de gemeente en SRE hebben we enkele jaren geleden een 4-tal MTB routes aangelegd in de bossen rond Asten.

Deze routes kunnen apart maar ook gekoppeld gefietst worden.
De MTB-ers van TWC Asten gaan in de winterperiode (globaal van september tot en met maart) elke zondag een tocht in de omgeving fietsen. Deze tochten worden door collega verenigingen georganiseerd. Op de site www.ntfu.nl of www.mtb-you.nl of de Belgische site www.mountainbike.nl zijn de tochten te vinden. Ons jaarprogramma vindt je hier.

We vertrekken om 8.30 uur vanaf Café Zaal Jan van Hoek naar de startplaatsen. We vertrekken gezamenlijk en vervoer wordt in onderling overleg geregeld (meestal zijn er medefietsers aanwezig die een busje hebben).  Ieder fietst op zijn eigen snelheid en zelf gekozen afstand. Op de pauzeplaats zien we elkaar vaak weer en eten en drinken wat van het aangebodene. Na afloop rijden we weer gezamenlijk naar Asten.
Sinds enige tijd kan er ook van een fietsaanhanger gebruik gemaakt worden. Deze is aangeschaft door de club en hiermee kunnen 10 fietsen vervoerd worden.

In de zomerperiode zijn er minder georganiseerde tochten. We fietsen dan vaak in de directe omgeving van Asten een vaste route of rijden met de auto naar routes in Zuid Limburg of bij Nijmegen. Daarnaast fietsen we in de zomermaanden meestal op de dinsdagavond een rondje in de regio, vertrek om 19.00 uur bij Cafe Zaal Jan van Hoek.

Training op dinsdagavond, vertrek 19:00 bij Café Zaal Jan van Hoek

Inlichtingen: Wim Keukens  tel. 0493-695432