ASA Light

Asten – S???? – Asten

Op zaterdag 4 september 2021 is het weer zo ver: de ASA light toertocht.

Toen enkele jaar geleden Harrie Jöris besloot te stoppen als organisator van Asten-Slenaken-Asten wilde we deze activiteit toch op een of andere manier voortzetten. Maar dan in een iets lichtere vorm omdat voor de meeste een afstand van ruim 220 km met diverse beklimmingen toch iets te veel van het goede is. Dus een afstand van rond 150 km en niet al te veel beklimmingen (we proberen er wel een of meer klimmetjes in te houden) waarbij we ieder jaar proberen een andere ‘S’ aan te doen. Dat kan zijn Asten-Someren-Asten of Asten-Sint Michielsgestel-Asten of….. vul zelf maar in.

Voor dit jaar is het Asten – Snijdersberg – Asten geworden.

Swalmen ligt op ongeveer de helft van de route, verder gaan we over het prachtige natuurgebied de Meinweg bij Roermond, waar we dus ook een stukje gaan klimmen en we gaan een stukje Duitsland in. Dit keer geen slopende beklimmingen maar wel een prachtige route. Het wordt dus Genieten met een grote G. Onderweg zijn er 2 rustpauzes. De eerste pauze na ongeveer 55 km is bij Brasserie de Boshut in Herkenbosch; de tweede pauze na ongeveer 100 km is bij Parkhoeve De Middelt in Kessel (aan de Maas).

Vertrek is op  zaterdag 4 september om 08.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de ingang van het gemeentehuis.

We zullen, onvoorziene gebeurtenissen daargelaten, ongeveer om 16.00 / 16.30 uur  weer terug zijn in Asten waar we gezamenlijk nog een drankje kunnen nuttigen.

De route voor de ASA Light 2021 toertocht kun je hier downloaden: GPX route ASA Light 2019

Als je nog niet zeker weet of je mee wilt of kunt kan je altijd nog aansluiten op zaterdag 7 september. Maar het liefst hebben we toch dat je even doorgeeft of je meegaat. We weten dan met hoeveel mensen we zijn en ook de pauzeplaatsen willen graag een indicatie hebben met hoeveel we zijn.

Dus wil je mee: graag even mailen naar jos@bada-asten.nl of appen kan ook naar 06-49730415.

We gaan bekijken of er een volgauto met ons mee kan gaan.

Indien de weersverwachtingen slecht zijn zullen we de deelnemers op vrijdagavond 3 september 2021 per mail berichten als de tocht niet doorgaat.

Gastfietsers zijn van harte welkom!

Namens de organisatie,

Bert Damen / Hans vd Heijden / Jos Verheijen